Startsidan
Kontakta mig
Design by;

Min egen 18års-tårta!

Datum: 2011-02-18 Tid: 00:24:19
Ja nu var det ju så att jag i måndags faktiskt fyllde år, hela 18 år. Då jag fick frågan vad jag ville ha för tårta sa jag bestämt att absolut ingen annan skulle få göra min födelsedagstårta. Så den satt jag på min självaste födelsedag och snickrade ihop, bra morgonpill :)
Då min kära mormor gjorde sitt traditionella besök på min födelsedag satt jag fortfarande mitt uppe i tårtbakandet. Eller snarare med dekorationerna. Så då jag hade två stycken som i princip satt och kollade på mig medan jag gjorde allt och bara väntade på att jag skulle bli klar så de kunde äta av den, blev jag smått stressad och det syns väl tyvärr alltför mycket på tårtan.

Men jag är relativt nöjd ändå. Sålänge det är min egen tårta så :)


Bottenvåningen bestod av chokladanslag med kokosmousse och tomtefluff. Andra våningen var vaniljanslag med hallonmousse och chokladmousse. Täckt med vaniljsmörkräm och täckt med mff. Dekorationer i marsipan.

Ytterligare en såndär slänga-ihop-tårta

Datum: 2011-02-18 Tid: 00:17:07
En dag för någon vecka sedan fick jag återigen ett sug efter att slänga ihop en tårta.
Så himla ledsen över att mina bilder alltid blir så dåliga, och jag vet precis vad det beror på. Anledningen är att jag alltid blir klar så himla sent, så solen har gått ner för flera timmar sedan. ursvårt att få en hygglig bild då. Och hade ju inte sagt nej till en systemkamera för den delen heller faktiskt.. :)

Var första gången jag använde mig av mff. Var först lite skeptisk, men har nog helt ändrat åsikt. Trodde det skulle vara oerhört sött då det i princip bara är marshmallows, men det var det faktiskt inte. Och det blev inte alls lika hårt som sugarpaste blir. Lite problematiskt med att den sprack för mig, men kavlade den lite för tunt.



Vaniljanslag med dumlefluff och vit chokladmousse. Spacklad med hallonsmörkräm och täckt med mff. Dekorationer i marsipan.

Vetebrödbak

Datum: 2011-02-18 Tid: 00:09:06
Min kära bror är smått galen i bullar, och då jag rensade frysen sist slängde jag de allra sista bullarna. Så då fanns det ju inget annat än att sätta lite degar för att baka så frysen kan bli full igen :)

Satte en deg som blev helt vanliga vaniljsnurror. Den andra blev till en krans med kokosremons, en längd med kokosremons och två släta längder.

Var tvungen att smaka på den med kokos innan jag hann ta kort. Men den var helt klart godkänd :)
Tyckte nog det blev lite torrt. Och det är ju sannolikt på grund av att kokosen sugit upp smöret. Tror det blir mycket bättre med kokosessens i. Som jag då ännu inte hade, men som kom på posten häromdagen. Lyckliga jag!



Älskade somriga gräddtårtor!

Datum: 2011-02-18 Tid: 00:00:48
Finns det något jag tycker är somrigt så är det gräddtårtor. Men mest att titta på dock, alldeles för mycket grädde för min smak.
Men en beställning på två gräddtårtor mitt i vintern gör jag så gärna ändå. De här fick gärna innehålla skivade jordgubbar och vara toppade med gelehallon.

Då färska jordgubbar är lite knepigt att få tag på fick det bli bra med frusna. För att lyfta upp smaken lite så smetade jag på ett tunt lager med jordgubbssylt under jordgubbarna. Också för att lösa upp tårtbotten lite.
Sen som i alla gräddtårtor innehöll den vaniljkräm och massa grädde.


Grodtårta :)

Datum: 2011-02-17 Tid: 23:55:01
Denna var också ett bra tag sedan den gjordes. Kommer dock inte riktigt ihåg historien bakom den, men det var iallafall inte till någon beställning. Men fick senare smita vidare till min mors jobb, då vi inte vill ha tårta. ;)

Grodorna gjorde jag efter att ha sett Hannas ursöta grodtårta. Där finns en urbra steg-för-steg beskrivning hur de tillverkas också :)


Då det var sån lång tid sedan jag gjorde den här kommer jag inte riktigt ihåg vad jag hade i. Men vet att det är vaniljsanslag och att den är täckt med marsipan. Jag testade även att spackla med glasscreme, funkade inte toppen med marsipan dock. Sen kan jag gissa att det var hallonmousse med vit chokladmousse. Eller något liknande :)

Schwarzwaldtårta

Datum: 2011-02-17 Tid: 23:48:31
Och jag har sååå svårt att lära mig hur man stavar till det. Helt omöjligt!
Men iallafall, för ett tag sedan bad Anna mig att baka två schwarzwaldtårtor till henne. Och såklart jag gjorde!
Hade ett rent helvete med marängen denna gång. Hittade inte mitt recept som jag använde förra gången och som var helt toppen. Så jag fick akutsöka på nätet, och hittade väl egentligen inte det jag ville. Men jag testade på, och det blev inte bra..
Första satsen marängplattor blev alldeles geggiga inuti, trots att de var inne rätt så mycket längre än vad som stod. Andra omgången blev bättre, men jättejättehöga. Inte bra.
Men jag löste det tillslut, vilket var väl tur då jag stod i absolut sista minuten med tårtorna.
Riktigt ledsen över mitt bortsprugna recept dock..


Då det blev lite stressigt hann jag inte (eller rättare sagt, så glömde jag av det) ta kort på tårtorna.
Så här kommer istället ett kort på en likadan jag gjorde för ett bra tag sedan. Men schwarzwald ser ju i regel likadan ut :)

Repris på nyårstårtan!

Datum: 2011-02-17 Tid: 23:38:08
Ojoj, nu har jag ett par tårtor på ingång. Har blivit mycket av den sorten det senaste, och mindre av allt annat bakande. Men jag klagar inte.

Strax efter nyår blev jag sugen på att göra en tårta, och ville samtidigt smaka hur den nyårstårtan jag gjorde smakade, då jag såklart, inte kunde smaka en bit.
Så det blev en med nästan exakt samma innehåll, bytte bara ut den vita marängsmörkrämen mot vanlig smörkräm. Av ren lathet helt enkelt.


Alltså, chokladanslag med chokladmousse och hallonmousse. Spacklad med smörkräm och täckt med sugarpaste. Dekorationer i marsipan och sockerkulor.

Efter den efterlängtade smakbiten så stod jag där med en stor tårta som inte skulle bli uppäten. Så den fick gå vidare till Fyverkerimästarna! Då jag hört att de hade fått musproblem modellerade jag snabbt ihop en liten mus och satte på. För att få den att se lite roligare ut.





RSS 2.0