Startsidan
Kontakta mig
Design by;

Cupcakes med smak av päron

Datum: 2011-03-25 Tid: 15:21:48
Nu (äntligen!) kommer det färdiga resultatet på cupcakes som gjordes för ett tag sedan.
Blev som sagt browniecupcakes med päronmarängsmörkräm.
Dekorerade med minirosor och blad i marsipan och silverfärgade sockerkulor.
Riktigt pill att göra alla små rosor, närmare bestämt 36 stycken! Men det är väldigt avkopplande att bara sitta och hålla på med marsipan, så det gjorde mig ingenting :)


Marängsmörkräm

Datum: 2011-03-25 Tid: 15:14:42
Marängsmörkräm använder jag ofta till att spackla tårtor med. Den är superenkel att arbeta med och smakar dessutom gott, och inte lika mycket smör som en vanlig smörkräm gör.
Och förutom att spackla tårtor går den utmärkt att ha som frosting på cupcakes!

Marängsmörkräm
4 äggvitor
3 dl socker
saft av 1 citron (går att ta mindre, om man föredrar lite mindre surt. Eller om man har tänkt smaksätta den)
350 g mjukt smör
ev smakessens

Vispa äggvitorna, sockret och citronsaften över vattenbad. Marängen ska upp till 65 grader, marängen är då tjock och glansig. Ta sen av marängen från värmen och vispa tills den svalnat. Rör då in smöret väldigt försiktigt.

Receptet kommer från A piece of cake

Cupcakesbrownies

Datum: 2011-03-25 Tid: 15:00:51
Det här receptet använder jag flitigt. Tycker det är trevligt att äta cupcakes som inte nödvändigtvis är gjorda på vanliga muffins, så då är det kul med brownies ibland.

Brownie cupcakes ger cirkus 44 muffins
240 g mörk choklad
210 g smör
6 dl socker
4 tsk vaniljsocker
6 ägg
4 dl (minus 4 msk) mjöl
½ tsk salt

Sätt ugnen på 170 grader.
Smält smöret och chokladen. Rör i sockret, vaniljsockret, mjölet och sockret. Ha i äggen ett i taget.
Fyll formarna till 2/3 och grädda i ca 20-25 minuter beroende på ugn.
Var försiktigt och ha inte inne de för länge då se lätt blir hårda. :)


Browniesbak

Datum: 2011-03-13 Tid: 14:03:42
Häromdan blev jag sugen på att baka brownies och hittade ett recept som jag lagt undan för ett tag sedan för att provbaka.
Var nog inte de absolut bästa brownies jag testat, så har gjort om recepet lite. I orginalrecepet ingick både kakao och blockchoklad i glasyren och den blev riiiktigt mastig och smakade nästan bara kakao.
Så godast blev dom utan glasyren faktiskt. Men slänger in glasyren i receptet också, för den som vill testa :)

200 g blockchoklad
50
50 g smör
2
2 st ägg
2 1/2
2 1/2 dl strösocker
1
1 tsk vaniljsocker
1 1/4
1 1/4 dl vetemjöl
1
1 krm bakpulver
50 g hackade valnötter
60

Glasyr:
2 1/1
2 1/1 dl kesella
1/2
1/2 dl créme fraîche
3/41 msk vaniljsocker
100
100 g blockchoklad

Smält smöret och chokladen. Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt och blanda ner i chokladblandningen. Blanda till sist i mjölet, bakpulvret och valnötterna i smeten. Häll ut i en form som är ca 20x25 cm. Grädda i 20 minuter i 175 grader.
Glasyren: Blanda kesella, creme fraiche och vaniljsocker. Smält chokladen och rör ner den i kesella-blandningen. Bre på glasyren på kakan när den svalnat. Skär i önskade bitar. :)


Sexflätade bröd

Datum: 2011-03-13 Tid: 13:52:31
I skolan häromveckan skulle vi lära oss att göra en sexfläta. Vilket inte var det lättaste direkt, vet inte om jag ens fick till min så som den skulle se ut. Så jag gick hem och satte en vit deg, och gjorde en sexfläta på mitt eget vis. Hittade en flätteknik som var mycket enklare än den vår lärare desperat försökte få oss att bemästra, haha.

Så det blev två vanliga snoddas och en krans av det hela. Riktigt gott att äta när det fortfarande är lite småvarmt :)



Söndagsbak

Datum: 2011-03-13 Tid: 12:05:43
Just nu håller jag på med att dekorera färdigt mina cupcakes som bakades igår.
Håller på att småtesta mina nya essenser lite, så denna gången blir det päron som ska smakas på.
Har tjuvsmakat lite på smörkrämen, men det höll mig väl inte jättebra i smaken direkt. Hade nog förväntat mig en annan päronsmak faktiskt. Men men, på muffinsen kanske det blir kanon.


RSS 2.0