Startsidan
Kontakta mig
Design by;

Inte alls så läskiga pumpabakelser

Datum: 2010-10-31 Tid: 22:03:24
Nu när det är Halloween och allt tyckte jag det passade med lite Halloween-inspirerade bakelser.
Vi gjorde nämligen ursöta pumpabakelser och spökbakelser i skolan i veckan, underbara.
De var så söta så jag var tvungen att gå hem och göra några själv.
Fast då det var rätt mörkt när jag väl blev klar fick jag inte direkt några bra bilder, och de ser dessvärre väldigt rosa ut. Men som tur var, var de orangea i verkligheten :)



De bestod av vanliga anslag, hallonsylt, vaniljkräm och grädde.
Täckta med suparpaste och den lilla dekorationen gjord i figurmarsipan.

Smaskig övningstårta

Datum: 2010-10-23 Tid: 23:43:07
Eftersom jag inte hade så mycket annat för mig än att sätta mig i högen av läxor så passade jag på att baka en liten tårta. Fast, den blev ju inte direkt liten. Fast blir någonsin något jag gör litet?
Hursom, har i veckan gått och funderat på trevliga fyllningar och hittade faktiskt båda två hos Tove!
Dock fick jag problem med sp:n då jag använde mig av det överblivna från förra tårtan. Tyvärr hade den torkat lite och sprack väldigt lätt. Men oj så god ändå! Men sen när blir något som innehåller kokos inte gott? ;)





Det blev alltså en tårta med sockerkaksbottnar fylld med chokladkräm och kokosmousse. Spacklad med vit chokladsmörkräm och täckt med sugarpaste. Dekorationer är gjorda i både sugarpaste och marsipan.

Budapestlängd

Datum: 2010-10-17 Tid: 21:42:44
Eftersom det är söndag och ångesten finns där någonstans inom en, vad passar inte bättre då än att slänga ihop en budapestlängd? Det var precis det jag gjorde!





5 st äggvitor
2 dl socker
100 g malda hasselnötskärnor
0.5 dl maizena
1 dl florsocker

2-3 dl grädde. Du kan egentligen kan så mycket grädde du vill, allt handlar om tycke och smak
1 burk konserverade mandariner

Börja med att vispa äggvitorna till ett vitt skum, ha sedan i sockret lite i sänder. Marängen ska bli seg och glansig.
Blanda sedan ner nötterna, maizena och florsockret i marängen försiktigt. Denna maräng, till skillnad från vissa andra, är rätt tålig och tål att man rör en del. Men inte för mycket givetvis. Spritsa ut på en plåt, lämna några cm både uppifrån och nerifrån.
Grädde i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna.
Vispa grädden och lägg ett lagom tjockt lager. Längst ner stryker du ett tunt lager, 3-4 cm upp. Det gör du för att när du sedan rullar den så kommer det inte bli så mycket överflödig grädde.
Lägg på mandarinerna och rulla nu ihop det.
Smält eventuellt lite choklad och ringla på, sikta på kakao och florsocker. Klart!




Oj, hur ska detta gå?

Datum: 2010-10-16 Tid: 21:28:35

Starta min alldeles egen bakblogg är något jag funderat på ett tag. Dock brukar det här med bloggandet inte gå så bra för mig, inspirationen sinar så fort. Men nu kommer det ju faktiskt handla om min största passion, bakning!

 

Jag har det senaste året bara blivit mer och mer intresserad, sitter dagligen och tittar igenom tiotals bloggar som alla handlar om samma sak, hittar inspiration och lägger recept i "prova på"-mappen.

 

Lyckan är lika stor varje gång någon uppskattar det man bakat. För ärligt talat, är jag inte så förtjust i bakverk och sånt själv. Ätandet överlämnar jag gärna till någon annan.

 

Så jag antar att det bara är att börja då, och hoppas att det här kan bli något. Hihi :)

 

(Kan ju samtidigt då också passa på att nämna att den underbart mysiga designen är gjord av min kära lilla vän Karin. Merci beaucoup!)


RSS 2.0