Startsidan
Kontakta mig
Design by;

Fullt upp.

Datum: 2010-11-30 Tid: 20:41:08
Lite tomt här då det inte har bakats så fruktansvärt mycket intressanta saker i mitt kök den senaste veckan.
Förra veckan gick en stor del av tiden åt till att göra chokladbiskvier, i massor. Helt som vanligt då alltså, har ingen aning om hur många chokladbiskvier jag spritsat, spacklat och doppat sen tidig sommar. Kan nog rätt lätt säga att det är över fyrsiffrigt nu iaf :)



Tror bilden togs efter en sats som doppats i ljus choklad, därav att de är ljusa (såklart) och lite mer genomskinliga. Men föredrar helt klart mörk choklad, passar mycket bättre.
Och tagna direkt ur frysen (precis som på bilden) och äta.
Tycker det kommer fram alldeles för mycket smak när de är tinade, men det är väl bara jag ;)

Och i helgen var det också fullt upp, hade en beställning på 100 lussekatter som tog lite tid att göra.
Använde mig av receptet från skolan, dock redan halverat blev det lite för mycket för min bakmaskin som uppskattade andra degsättningen, återigen halverat. Men så kan det gå, ibland önskar man att man hade maskiner som klarade flera liter deg. Och för att inte tala om ugnen, allt detta väntande. :)

Nötoppar

Datum: 2010-11-20 Tid: 23:56:51
I helgen blev jag sugen på att baka något snabbt och lätt, och eftersom vi hade en uppsjö av
hasselnötter hemma fick det bli något min kära mor gått och längtat efter ett bra tag, nämligen nöttoppar!
Och som vanligt, ingen favorit hos mig men alltid roligt att baka.

Blev faktiskt inte så nöjd med dessa. Testade ett nytt recept och visserligen smakade de bra men nja, hårda att spritsa och jag fick ut mycket mindre än tidigare. Men lägger ut receptet iallafall, om någon vill prova :)



Nöttoppar ca 20 st. Ugn 175 grader i ca 13-15 minuter.
200 g hasselnötskärnor
50 g smör
1 dl strösocker
1 ägg
och hasselnötter till dekoration.

Finhacka nötterna, (jag brukar köra mina genom mandelkvarnen, tycker det blir bättre konsistens) och smält smöret. Låt det kallna lite. Blanda ihop alla ingredienserna och spritsa ut på plåt. Sätt en nöt i varje kaka.

Traktortårta!

Datum: 2010-11-20 Tid: 23:48:52
I veckan hade jag en beställning på en födelsedagstårta. Väldigt roligt att det börjar komma
in mer och mer beställningar på tårtor. Det är riktigt kul att göra!

Funderade ett tag på hur själva traktorn på tårtan skulle se ut. Hittade en bild hos Ulrika och fick en toppenbeskrivning av henne.
Så jag tycker resultatet blev godkänt, synd bara att den svarta marsipanen hade
svårt för att torka, vilket gjorde att hjulen ville säcka ihop lite. Menmen, det blev bra ändå.



Då tårtan blev klar sent på dagen blev bilderna dessvärre väldigt mörka och så.
Men det går nog att se ändå ;)


Tårtan bestod av sockerkaksbotten, kokosmousse, chokladfluff, spaklad med vit chokladsmörkräm
och täckt med sugarpaste.
Kantdekorationer i kristyr och traktor i marsipan.

Cream cheese frosting

Datum: 2010-11-15 Tid: 20:08:31
Den här frostingen kommer från A piece of cake, tycker nog dock att den smakar lite väl syrligt, så brukar ta
mycket mindre citronsaft. Har även testat att smaksätta med mosade hallon (silade, såklart) och det blev riktigt gott.


60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft.
(Brukar använda mig av citronarom. Funkar minst lika bra, använd dock inte samma mängd)

Rör ihop alla ingredienserna till en slät smet. Låt möjligen stå i kylen en stund, så den hinner stelna till lite.

Bananmuffins

Datum: 2010-11-15 Tid: 20:03:52
De här muffinsen är saftiga och smakar mycket banan.
Jordnötsfrosting eller chokladkräm passar bra.
Receptet är från början på 18 st muffins, men jag får alltid ut överdrivet mycket mer. ;)

160 g socker
125 g margarin
2 ägg
2 mosade bananer
1 tsk bikarbonat
2 msk kokande mjölk
230 g mjöl
1 tsk bakpulver

Vispa socker och margarin fluffigt. Tillsätt äggen ett och ett. Blanda ner bananerna.
Koka upp mjölken och lös upp bikarbonaten. Blanda ner det i smeten, och tillsätt sedan mjölet och bakpulvret.
Fyll 2/3 av muffinsformen. Grädda i ugnen på 180 grader i 16-20 minuter.

Lite simpla cupcakes sådär.

Datum: 2010-11-15 Tid: 19:52:15
I förra veckan hade jag en beställning på muffins. Valet låg helt hos mig, så då passade jag på att testa lite nya smaker. Det blev en dubbel sats av bananmuffins, hälften med jordnötsfrosting och den andra hälften med cream cheese frosting täckt med sugarpaste. Hade dock inte så gott om tid, så det blev rätt simpla dekorationer. Men det gick fint ändå.
Smakade endast på den med jordnötsfrosting, och då jag varken är förtjust i banan eller jordnötter gick de inte hem hos mig. Men det gjorde de tydligen på andra ställen ;)


Banancupcakes med cream cheese frosting, täckta med sugarpaste.
Dekorationer i sugarpaste och choklad.


Banancupcakes med jordnötsfrosting. Dekorationer i sugarpaste.






Kokosdrömmar.

Datum: 2010-11-14 Tid: 00:36:51
I veckan bakades det lite småkakor, bla kokosdrömmar. Är normalt sett inte så förtjust i drömmar, men när man får i lite kokos blir det rätt gott :)



Kokosdrömmar
- 180 grader i 12-14 minuter
cirka 85 stycken
400 g margarin
240 g socker
200 g kokosflingor
600 g vetemjöl
16 g hjorthornssalt
6 g vaniljextrakt

Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Kubba upp degen i 15 grams bitar, rulla och lägga på plåt.

Fars dags-bak!

Datum: 2010-11-13 Tid: 22:52:09
Då jag hade en beställning till fars dag fick jag slänga ihop det snabbt och hastigt i förmiddags.
Blev en hederlig slät krans, så otroligt underkattat. Det är faktiskt något av det jag bakar som jag faktiskt äter. Gott :) Men också beställt var en budapest, hann dock inte ta någon bild då det plötsligt blev väldigt bråttom. Men kan ju säga att den såg precis ut som alla andra budapestlängder brukar, de är ju lite svåra att variera utseendet på ;)
Däremot, fick den en ros på sig idag, för att vara lite extra fin.


Damnsugare

Datum: 2010-11-13 Tid: 00:04:22
Efter pumpabakandet blev det en massa sockerkaksbotten kvar, så resterna åkte in i frysen och fick ligga där
tills jag hade tid för lite damnsugare. Absolut ingen favorit, men rätt avkopplande att göra :)
Men jag har hört att de var rätt goda. (;
Svettades lite för mycket gjorde de också, vilket syns lite på bilden.




Damnsugare
100 g margarin/smör
10 dl kaksmulor
4 tsk kakao
4 msk hallonsylt (eller valfri smak.)
Arraksessens eller punch
Grön marsipan (jag använde mig av grön figurmarsipan, med smak av päron. Blev faktiskt väldigt bra!)
Choklad till doppning.

Blanda helt enkelt ihop allting till en lagom kladdig smet. Rulla ut i längder, stoppa in i frysen en stund så de stelnar till. Rulla sedan in de i marsipanen och skär ut lagom stora bitar. Doppa ändarna i smält choklad.

Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get

Datum: 2010-11-02 Tid: 22:39:47
I dagarna gick jag på min andra lektion i choklad och konfektyr. Känns som det kommer bli en helt underbar kurs. Tänk nu till jul, mums! :)
Men i torsdags lärde vi oss gjuta pralinskal. Något som väl faktiskt gick sådär, men kan ju trösta mig då med att det gick ungefär lika dåligt för vår lärare när hon skulle gjuta några åt oss ;)
Men blev väldigt sugen på att göra lite praliner hemma, speciellt då vi fått våran kursbok, Chokladpassion av Jan Hedh. Den innehåller såå mycket gott!




Så i helgen fick det bli två olika praliner. En med mörk choklad och hasselnötsfyllning. Den andra med vit choklad och kokosfyllning.

Själv föredrar jag nog faktiskt den vita. Fast nästa gång ska jag testa annat märke på den vita chokladen, då jag tyckte den var lite besk.
Och hasselnötsfyllningen blev lite väl stark, så det receptet får nog rättas till lite. Men gav bort allihop, och hörde att de blivit väl uppskattade. Och tur är väl det :)


Eftersom jag är ledig hela långa veckan har jag planerat in bakandet in i minsta lilla detalj. Så om allt går som jag tänkt blir det både macarons, småkakor, cupcakes och även ytterligare lite praliner innan veckan är slut. :)

RSS 2.0