Startsidan
Kontakta mig
Design by;

Marängsmörkräm

Datum: 2011-03-25 Tid: 15:14:42
Marängsmörkräm använder jag ofta till att spackla tårtor med. Den är superenkel att arbeta med och smakar dessutom gott, och inte lika mycket smör som en vanlig smörkräm gör.
Och förutom att spackla tårtor går den utmärkt att ha som frosting på cupcakes!

Marängsmörkräm
4 äggvitor
3 dl socker
saft av 1 citron (går att ta mindre, om man föredrar lite mindre surt. Eller om man har tänkt smaksätta den)
350 g mjukt smör
ev smakessens

Vispa äggvitorna, sockret och citronsaften över vattenbad. Marängen ska upp till 65 grader, marängen är då tjock och glansig. Ta sen av marängen från värmen och vispa tills den svalnat. Rör då in smöret väldigt försiktigt.

Receptet kommer från A piece of cake

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0