Startsidan
Kontakta mig
Design by;

Budapestlängd

Datum: 2010-10-17 Tid: 21:42:44
Eftersom det är söndag och ångesten finns där någonstans inom en, vad passar inte bättre då än att slänga ihop en budapestlängd? Det var precis det jag gjorde!





5 st äggvitor
2 dl socker
100 g malda hasselnötskärnor
0.5 dl maizena
1 dl florsocker

2-3 dl grädde. Du kan egentligen kan så mycket grädde du vill, allt handlar om tycke och smak
1 burk konserverade mandariner

Börja med att vispa äggvitorna till ett vitt skum, ha sedan i sockret lite i sänder. Marängen ska bli seg och glansig.
Blanda sedan ner nötterna, maizena och florsockret i marängen försiktigt. Denna maräng, till skillnad från vissa andra, är rätt tålig och tål att man rör en del. Men inte för mycket givetvis. Spritsa ut på en plåt, lämna några cm både uppifrån och nerifrån.
Grädde i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna.
Vispa grädden och lägg ett lagom tjockt lager. Längst ner stryker du ett tunt lager, 3-4 cm upp. Det gör du för att när du sedan rullar den så kommer det inte bli så mycket överflödig grädde.
Lägg på mandarinerna och rulla nu ihop det.
Smält eventuellt lite choklad och ringla på, sikta på kakao och florsocker. Klart!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0