Bananmuffins
Datum: 2010-11-15 Tid: 20:03:52
De här muffinsen är saftiga och smakar mycket banan.
Jordnötsfrosting eller chokladkräm passar bra.
Receptet är från början på 18 st muffins, men jag får alltid ut överdrivet mycket mer. ;)
160 g socker
125 g margarin
2 ägg
2 mosade bananer
1 tsk bikarbonat
2 msk kokande mjölk
230 g mjöl
1 tsk bakpulver
Vispa socker och margarin fluffigt. Tillsätt äggen ett och ett. Blanda ner bananerna.
Koka upp mjölken och lös upp bikarbonaten. Blanda ner det i smeten, och tillsätt sedan mjölet och bakpulvret.
Fyll 2/3 av muffinsformen. Grädda i ugnen på 180 grader i 16-20 minuter.
Jordnötsfrosting eller chokladkräm passar bra.
Receptet är från början på 18 st muffins, men jag får alltid ut överdrivet mycket mer. ;)
160 g socker
125 g margarin
2 ägg
2 mosade bananer
1 tsk bikarbonat
2 msk kokande mjölk
230 g mjöl
1 tsk bakpulver
Vispa socker och margarin fluffigt. Tillsätt äggen ett och ett. Blanda ner bananerna.
Koka upp mjölken och lös upp bikarbonaten. Blanda ner det i smeten, och tillsätt sedan mjölet och bakpulvret.
Fyll 2/3 av muffinsformen. Grädda i ugnen på 180 grader i 16-20 minuter.
Kommentarer
Trackback